SING S_ONG

Thursday, 15 November 2012

new feuture

sempoi ,simple, waiting for a result..hopely all paper clean . clear...

Saturday, 28 May 2011

salam di ucapkan..

Salam kepada pembaca-pembaca sekalian..
pada kali  ini sya ingin menceritakan ttg filem sekli lagi iaitu filem yg
dibintangi oleh allahyarham sudirman..
BERTAJUK >K.A.M.I ( 1982 )

Cerita yang berkisahkan bgaimana seorg budak berumur 17 tahun >a.sudirman>  yng ibunya telah meninggl dunia lalu bapanya telah berkawin bru..bapanya bekerja sbgai pemandu lori..
manakala sudirman tidak bekerja dan bersekolah hnya mengemas rumah,,
sudirman tidak menyukai ibu baru nya itu..begitu juga ibu tirinya itu..shinggakan pada stu mlam sudirman dihalau keluar ,,,dan bapanya pula tidak smpai hati melihat..keesokan harinya,,,bapanya memndu lori ke k.lumpur,,dngan tiba2 sudirman keluar dari belkang lori ayhnya itu 
ketika ayhnya membrhntikan lori seketika untuk membeli air...setelah itu
saat bapanya menghampiri lori semula..sudirman dgn segera melarikan diri dari terlihat ayhnya,,
NAMUN TIDAK LAH BOLEH SYA BERCERITA PANJG LEBR..
HANYA SYE MENCERITKAN SERBA SEDIKIT TTG CERITA 
YNG BAYK PENGERTIAN,PENGORBANAN,
LIKU KEHIDUPAN DUA ORG SAHABT YG KEDUA2NYA TIDAK MENDAPT KSIH SYG IBUNYA SETA AYHNYA,,
LALU MEREKA MEMBUAT KEPUTUSAN HIDUP SENDIRI DI
K.LUMPUR..
NAK TAHU LEBIH LANJUT ANDA TGK DI U.TUBE OK
TAJUK DAH TERTERA DIATS..
SEKIAN DARI SYA...SALAM DAN ARIUSSA....

Friday, 27 May 2011

SALAM HAI KORANG...


Hai slam pada korang semua..disini sya ingin menceritakan ttg filem-filem yang bru sajer 
syer lihat,mula2 sya ingin cerita ttg filem kongsi,btwy memg best,,
jika anda hayati btol2 filem tu anda akan pfam terutma babak akhir,
ianya kerana babak akhir kongsi tu dia nak menunjukkan tajuk cerita itu sbnarnya 
(LU LANGSI LU MATI) 
cuba anda ingat,babak akhir tu polis pompuan tu berkata ayt  yang tertera diats tu then tamat,,
kira the end dia ader pengisian lah,,,
syer lihat org ramai konplen psal babk akhir kongsi xbest???ai pelik..sbnrnya diorang x menghayati 
filem tu aper motif penghujung certa tu,,lau xcyer just korang tgk kat youtube balik then kupas kater2 sya ni btol atau tidak,,



NI FILEM KE DUA >SERU<

Filem niw permulaan nampak ok lah,,namun sye nak kupaskan disini ialah
1>terlalu banyak adegan jerit2 dah mcm filem SAPER JERIT LG BAGUS
2>terlalu byak adegan gelabh xtentu pasal,
3>filem kononnya nak menunjukkan bukti2 yg diorg  kaji
namun ia seakan2 tidak logik 
4>KORANG TGK SENDIRI KAT YOUTUBE,,
SERU



NOW LAST FILEM GILA BOLA

Filem ni lau anda tgk memang boleh dikatakan best ini kerana dengan gandingan
saiful apek,fazli yg penyanyi tu,mat rock linda on,
filem ni menceritakan psal SAHABAT ...
RAKAN,DAN TEMAN.....
TERBAEK..
byak pengajaran dalm filem ni,,xdpt nak komplen korang tgk jur,,t korag tw orite,,
K SALAM DARI SYER JIKA KATER2 SYER AMAT KTERLALUAN HARAP 
DIMAAFI..NAMUN INI LAH HAKIKAT DUNIA KITER YANG MASYARAKAT 
AKAN SENTIASA KOMPLEN,NGOMEL,DAN MACM2 LAGI AKAN
SETIAP FILEM INDUSTRI TANAH AIR NIW,,K BTWY
SAPORT OWER INDUSTRI FILEM YAW,,,
TERBAEK.......ARIUSSSSAAA

Monday, 23 May 2011

Sunday, 22 May 2011

KwAN,sAHABat,TeMan

KAWAN??SAHABAT??& TEMAN...
agak sukar sbnrnya mencari kwan sejati..mungkin dah bnyk kali
dgr topik niw tp sukar sbnrnya nak mencri kawan yg terbaek,
bagi aku sndiri lah kehidupan sekolah dahulu kawan ibart biskut,,
ini kerana kwan sekolah hnya sgelintr dan boleh dikira,dihitung guna jri
yg msih boleh ingt kat aq,amt sedih jgak lah,,lau dulu
kat sekolah amboi jaln nak berkumpulan ramai2 gempak lah katakan,,
menjanjikan hbis sekolah nak lepak smer lah per lah tp now skrg???
lau aku perhatikan smua kawan aku ,,,aku ner cri sndiri,,diorang??hurm dah berkwan bru luper lah yg lamer,,mcam per yerk pepatah,,
<bagai kacg lupakan kulit>
wktu sekolah bersama hbis sekolah????smua hilag,,

SAHABAT....

sahabat xmcm kawan,,yang aq paling rasa best sekali shabt  diwaktu kolej,
hpy beb mula msuk hostel ayat gengster,,,
<<woi sper nmer ko??wah ditnyer aq,,aq jawab slamber,,aku boy>>
btwy aq stay kat hostel bernama jati,
pelbagai ragam beb kat hostel niw,,namun aku hapy kerana aq bertemu
insan yang bernama??sahabat yg menolong waktu seng dan susah..
diowg dari pelbagai negeri,,terenganu??kelante,,wau,,perak brutal,,
hehe,,n johor,,,xluper sbah bah,,hehe,,
susah sng mmg bersama lah bebb,,,aq pendek kan cter aq..

K noW,,DTIK CEMAS,,HEHE 



 TEMAN???








ALAMAK  PEN DAKWAT HABIS.....
JANGAN MARAH EH!!! HEHEH 
SALAM ARIUSA,,,

Saturday, 21 May 2011

Hahahhaa still memperbahrui blog..

Aloha so boried duduk umah
makan tdor n mkn tdor smntara  menunggu cuti sem ni hbis..
huh btwy xbnyak yg nak ditulis lgpun,,nak bercerita apetah lg,
just smpai sini jur lah..sjer tulis wat tmbah2 dalm blog niw...

Tuesday, 10 May 2011

Hanya menunggu cuti semester habis.........

Huh,cuti sem seakan2 tepu duduk dirumah..
tidak tahu hendak membuat apa...hanya 
 makn,tdor,mandi,maen game,keluar,solat,,,,,
ini lah puncanya pemals hendak mencari kerja,,
 aiyaaaaaaaaaa bila lah mau berubah jd seorang yang???
 rajin dah,,,,,huhuhu 
 blog niw belom berkembang maju lg,,,,,,,maklumlah bru lg dalm pembikinan blog niw,,xmcm
bloger laen semua nampak dah ekspert,,,,huh,,k 
xtdor dari mlam td sekarng dah pukul 7.05am,,,,
 jd time 4 sleeping,,,k 
 setiap yang lepas 
,,,,,HANYA MENJADI SERIBU KENANGAN,,,,,,,,,,
,BE SMILE ALWAYS,